Over

Wat wij doen

Luca Book is een modern bedrijf met up-to-date kennis over belastingen & administraties.

Wij verzorgen de complete boekhouding van zowel kleine als grote ondernemingen.

We zorgen ervoor dat alle belastingaangiftes correct en op tijd worden gedaan. Bedrijven krijgen daarnaast een jaarrekeningen verwerkt in een overzichtelijk verslag. Wanneer wettelijk verplicht deponeren we deze bij de Kamer van Koophandel.

Personeel in dienst of start je een Besloten Vennootschap? Dan kunnen wij ook de loonadministratie voor u verzorgen.

De oprichting

Opgericht door financieel specialist Hans Bracke. Hij begon vijftien jaar geleden als ondernemer in de culturele sector.

Door de jaren heen heeft hij veel ervaring opgedaan in het opzetten van administraties voor grote bedrijven. Deze administraties werden met name gebruikt voor het aanvragen van subsidies.

Niet lang daarna ging hij zich specialiseren in boekhouding voor zowel grote als kleine ondernemers. Na het afronden van zijn opleiding tot boekhouder heeft hij Luca Book opgericht.

Ons kantoor heeft drie vaste medewerkers, naast Hans werken ook Kim en nog een Hans op ons kantoor.

Over de naam

De naam Luca Book komt van de Italiaanse wiskundige Luca Pacioli (1447-1517). Hij wordt ook wel de vader van accounting en boekhouding genoemd.

In de hele wereld is de meest gebruikte vorm het Venetiaanse manier van boekhouden, wat bekendstaat als Dubbel boekhouden. Luca was de eerste die gedetailleerd over deze manier van boekhouden schreef.

Zijn boek ‘Summa de arithmetica‘ is nog steeds de basis van ons economisch stelsel.

Onze partners

We werken veel met de volgende bedrijven: