Ontdek Ons Verhaal

Luca Pacioli (1447-1517)

De naam Luca Book is geïnspireerd op de beroemde Italiaanse wiskundige Luca Pacioli (1447-1517), die ook wel de grondlegger van de moderne accounting en boekhouding wordt genoemd. Over de hele wereld is de meest gangbare boekhoudmethode de Venetiaanse stijl van Dubbel boekhouden, en Luca was de eerste die uitgebreid over deze methode schreef. Zijn werk ‘Summa de arithmetica’ blijft tot op de dag van vandaag de basis van ons economische stelsel.

Het Ontstaan van Luca Book

Luca Book werd opgericht door Hans Bracke, een financiële expert met meer dan vijftien jaar ervaring als ondernemer in de culturele sector. In de loop der jaren heeft hij uitgebreide kennis opgedaan in het opzetten van administraties voor grote bedrijven, voornamelijk gericht op subsidieaanvragen.

Niet veel later besloot hij zich te specialiseren in boekhouding, waarbij hij zowel grote als kleine ondernemers ondersteunt. Na het succesvol afronden van zijn opleiding tot boekhouder, richtte hij Luca Book op.

Ons kantoor telt vier medewerkers, naast Hans zijn ook Mariam en Martin boekhouders. Onze marketing specialist Duong zorgt voor jullie aandacht op het internet.

Hans Bracke
Financieel manager