Waarom dit belangrijk is:

Het is essentieel dat ontvangers van toeslagen eventuele veranderingen in inkomen of belangrijke levensgebeurtenissen zo snel mogelijk doorgeven. Met de app kun je de actuele gegevens bekijken die gebruikt worden om je toeslag te berekenen. Zo zie je bijvoorbeeld hoeveel toeslag je per maand ontvangt en welk inkomen daarbij wordt gehanteerd. Is je inkomen veranderd? Met de app kun je dit direct doorgeven, ook voor je partner of medebewoner voor huurtoeslag. Op die manier ontvang je precies waar je recht op hebt, niet meer en niet minder.

Blijf up-to-date met de app:

De overheid houdt je via de app op de hoogte over je toeslagen. Je ontvangt een melding wanneer er iets gecontroleerd of aangepast moet worden voor je toeslag, bijvoorbeeld over je inkomen. Dan kun je zelf controleren of je gegevens nog kloppen en deze indien nodig direct aanpassen.

Als je wilt, kun je een melding krijgen telkens wanneer er een nieuw bericht in de app staat. Bij het installeren van de app kies je simpelweg voor ‘meldingen toestaan’. Zo ontvang je een seintje zodra er een nieuw bericht voor je beschikbaar is. Als je dit later wilt inschakelen, kun je deze instelling ook aanpassen in de app.

Wil je meer informatie over de app en deze direct downloaden? Klik dan op de deze link.