Hoewel we in het weekend niet telefonisch bereikbaar zijn, kun je ons altijd mailen of een bericht sturen via de app. We zullen zo snel mogelijk reageren.

Bedrijfskosten die meestal aftrekbaar zijn, omvatten kosten voor zakelijke reizen, kantoorbenodigdheden, marketinguitgaven, salarissen van werknemers, huurkosten en diverse andere operationele kosten. Bij twijfel: neem contact op met de boekhouder.

Zeker! We hebben ruime ervaring met zowel Amazon als Bol.com. Bovendien kunnen we ook de BTW-aangiftes voor het buitenland (in het bijzonder voor Amazon) voor jouw bedrijf regelen.

Zeker! We kunnen je helpen bij het indienen van de BTW (VAT) in de Verenigde Staten (VS). Houd er rekening mee dat hier extra kosten aan verbonden zijn.

In onze standaardpakketten bieden we altijd de volgende diensten aan:

  • Opstelling van het jaarverslag voor het desbetreffende boekjaar
  • Indien van toepassing, de inkomstenbelastingaangifte
  • BTW-aangifte
  • Voor een BV verzorgen we tevens de Vennootschapsbelasting (Vpb)-aangifte en het deponeren ervan bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Je ontvangt van ons een factuur op maandelijkse, driemaandelijkse of jaarlijkse basis, afhankelijk van jouw voorkeur.

Wij verzorgen enkel de inkomstenaangifte voor klanten die ook hun bedrijfsadministratie door ons laten beheren. We verzorgen geen losse inkomstenaangiften. De inkomstenaangiften van partners van ondernemers kunnen we echter wel behandelen.

Hoewel online de nieuwe norm is, kun je bij ons ook gewoon persoonlijk langskomen op kantoor. Als je er de voorkeur aan geeft om je bonnen en facturen op papier in te leveren, is dat geen enkel probleem. We bieden deze mogelijkheid graag aan zonder extra kosten.

Absoluut, wij kunnen je hierbij helpen. De oprichting van de BV moet echter altijd via een notaris verlopen. Voor alle overige financiële aspecten kunnen we je echter wel ondersteunen. Het is echter verstandig om eerst een afspraak met ons in te plannen voordat je definitief besluit om je bedrijf om te zetten. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat je weloverwogen keuzes maakt die het beste zijn voor jouw situatie.

Zeker, het is van groot belang dat je ons op de hoogte stelt als je een uitkering ontvangt. Er gelden specifieke regels wanneer een uitkering wordt gecombineerd met een bedrijfsadministratie. Als boekhouder moeten we rekening houden met deze regels. Het kan bijvoorbeeld verplicht zijn om maandelijkse winstoverzichten naar de relevante instanties te sturen.

Je kunt op drie verschillende manieren documenten aanleveren:

  • Via onze app kun je bonnen fotograferen en verzenden
  • Je kunt bonnen sturen naar een specifiek e-mailadres
  • Je kunt de bonnen persoonlijk afgeven op ons kantoor of ze per post versturen

Je mag gerust verschillende methoden door elkaar gebruiken

Een handige manier om je financiële administratie in de hand te houden, is door te werken met geautomatiseerde boekhoudsoftware terwijl je al je inkomsten en uitgaven zorgvuldig bijhoudt. Bewaar je financiële documenten op een veilige plek en zorg ervoor dat je regelmatig je financiële overzichten checkt voor een duidelijk beeld. Bij Luca Book nemen we graag deze taken van je over. Als onze gewaardeerde klant hoef je alleen je verkoop- en inkoopbonnen naar een speciaal e-mailadres te sturen, of je kunt onze handige app gebruiken om documenten aan te leveren. Wij zorgen dan voor de complete organisatie van je administratie.

Absoluut, we hebben deze beschikbaar. Voor slechts 7,5 euro per maand kun je profiteren van onze offerte- en factureringsmodule.

Zeker, we werken met een app. Met deze handige app kun je eenvoudig bonnen en facturen fotograferen en naar ons sturen voor de boekhouding. Deze app is gratis te gebruiken voor alle klanten van Luca Book. Bovendien is het voor de boekhouder van Luca Book mogelijk om via de app specifieke vragen te stellen over bepaalde bonnen of transacties.

Wij verzorgen enkel de vennootschapsbelasting voor klanten die hun volledige BV-administratie door ons laten beheren. We voeren geen aparte aangiften uit voor klanten die al een eigen balans en resultatenrekening hebben opgesteld. Dit beleid is van kracht omdat wij verantwoordelijk zijn voor alle aangiften. We kunnen de balans en resultatenrekening niet adequaat controleren als wij deze niet zelf hebben opgesteld.